MEER DAN 90.000 TEVREDEN KLANTEN

veelgestelde vragen

Hier staan alle antwoorden op jouw vragen. Staat jouw antwoord er onverhoopt niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

product informatie

De maat van Druppies laarzen valt over het algemeen gemiddeld een maat groter dan wat je normaal zou dragen. Het goede nieuws is dat alle Druppies laarzen dezelfde pasvorm hebben, dus als je al bekend bent met de maat die bij jou past, kun je dezelfde maat aanhouden bij het bestellen van Druppies laarzen.

Voor de meest nauwkeurige maatinformatie raden we echter aan om de maattabel te raadplegen die beschikbaar is bij de specifieke producten op onze website. Deze maattabel geeft gedetailleerde informatie over de lengte van de binnenzool en kan je helpen bij het kiezen van de juiste maat om ervoor te zorgen dat je Druppies laarzen perfect passen en comfortabel zitten. De laars zelf is altijd nog iets ruimer dan de binnenzool, dus als je jouw voeten opmeet en de maattabel van de binnenzool aanhoud, dan zit je altijd goed.

Als je nog steeds twijfelt over welke maat je moet bestellen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice voor persoonlijk advies. We staan altijd klaar om je te helpen de beste maat te vinden voor jouw Druppies laarzen.

We bieden een breed scala aan maten voor onze verschillende Druppies laarzen om ervoor te zorgen dat iedereen de perfecte pasvorm vindt. Hier is een overzicht van de beschikbare maten voor elk model:

 • Fashion Boot: Beschikbaar in maat 20 tot en met 39.
 • Adventure Boot: Beschikbaar in maat 23 tot en met 42.
 • Winter Boot: Beschikbaar in maat 21 tot en met 42.
 • Nature Boot: Beschikbaar in maat 20 tot en met 35.
 • Newborn Boot: Beschikbaar in maat 19 tot en met 27.
 • Summer Boot: Beschikbaar in maat 20 tot en met 35.

Onze laarzen worden vervaardigd met hoogwaardige materialen om de beste kwaliteit en comfort te bieden. Alle Druppies laarzen zijn gemaakt van 100% hoogwaardig natuurrubber, wat zorgt voor duurzaamheid en waterdichtheid.

Specifiek voor de verschillende modellen:

 • Onze Adventure Boot, Fashion Boot, Newborn Boot en Summer Boot zijn voorzien van een zachte katoenen binnenvoering. Dit biedt extra comfort en helpt bij het reguleren van de temperatuur in de laars.
 • De Nature Boot is uitgerust met een warme fleece voering, wat ideaal is voor kouder weer en extra isolatie biedt.
 • Onze Winter Boot is ontworpen met een gezellige bontvoering. Deze laarzen kunnen aan de bovenkant worden aangetrokken met behulp van een koord, waardoor je extra warmte en bescherming tegen de elementen krijgt.

Met deze diverse voeringopties zorgen we ervoor dat er voor elk seizoen en elke behoefte een geschikte Druppies laars beschikbaar is. We zijn er trots op hoogwaardige materialen te gebruiken om ervoor te zorgen dat je comfortabel en beschermd blijft, ongeacht de weersomstandigheden.

Om je Druppies laarzen in topconditie te houden, volg je deze eenvoudige onderhoudstips:

 1. Natuurrubber: Onze laarzen zijn vervaardigd van hoogwaardig natuurrubber, wat zorgt voor duurzaamheid en waterdichtheid. Het is belangrijk om je laarzen na gebruik af te vegen met een vochtige doek om vuil en modder te verwijderen.
 2. Vermijd warmtebronnen: Plaats je Druppies laarzen niet in de buurt van directe warmtebronnen, zoals radiatoren of kachels. Hitte kan het natuurrubber beschadigen en uitdrogen.
 3. Rubber Care product: We raden aan om regelmatig ons speciale onderhoudsproduct “Rubber Care” van Druppies te gebruiken. Dit product is ontworpen om het natuurrubber te voeden en te beschermen tegen uitdroging. Breng het product aan volgens de instructies op de verpakking.

Door regelmatig je Druppies laarzen te onderhouden en te beschermen tegen uitdroging, blijven ze flexibel en behouden ze hun waterdichte eigenschappen. Hierdoor kun je langer genieten van comfortabele en duurzame laarzen, klaar om je te beschermen tegen natte en modderige omstandigheden.

Druppies laarzen worden vervaardigd van 100% hoogwaardig natuurrubber, wat een duurzamere keuze is in vergelijking met PVC (polyvinylchloride). Natuurrubber is biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na gebruik uiteindelijk kan worden afgebroken zonder schadelijke resten achter te laten in het milieu.

In tegenstelling tot PVC, dat vaak wordt gebruikt in goedkopere laarzen, draagt het gebruik van natuurrubber bij aan het verminderen van de ecologische impact. Dit maakt Druppies laarzen niet alleen duurzaam in termen van hun levensduur, maar ook in termen van hun milieuvriendelijkheid.

Door te kiezen voor Druppies laarzen draag je dus bij aan een meer duurzame en milieuvriendelijke keuze, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van hoogwaardige, langdurige bescherming tegen de elementen.

Jazeker! De Druppies Winter Boots zijn uitermate geschikt voor wintersportvakanties. Ze bieden niet alleen maximale warmte en comfort in koude omstandigheden, maar zijn ook uitgerust met een grove zool die veel grip biedt op gladde ondergronden. Dit maakt ze ideaal voor zowel wandelingen in de sneeuw als voor de uitdagingen op besneeuwde en ijzige terreinen. Met de Druppies Winter Boots aan uw voeten kunt u met vertrouwen en veiligheid van uw wintersportvakantie genieten.

onderhoud en verzorging

Het onderhouden en schoonmaken van uw Druppies laarzen is eenvoudig. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

 1. Verwijder grof vuil: Schud of klop de laarzen voorzichtig om los vuil of modder te verwijderen. Als de modder is opgedroogd, kunt u een zachte borstel gebruiken om dit te verwijderen.

 2. Maak een sopje: Gebruik lauwwarm water en een milde zeep of een speciale schoenreiniger. Vermijd agressieve chemicaliën, deze kunnen het materiaal van de laarzen beschadigen.

 3. Schoonmaken: Doop een zachte doek of spons in het sopje en veeg de buitenkant van de laarzen voorzichtig schoon. Wrijf in cirkelvormige bewegingen voor hardnekkige vlekken.

 4. Spoelen: Veeg de zeepresten af met een doek die is bevochtigd met schoon, koud water.

 5. Drogen: Laat de laarzen aan de lucht drogen, uit de buurt van directe warmtebronnen zoals radiatoren of direct zonlicht. 

 6. Rubber Care: Als de laarzen opgedroogd zijn, moet je ze behandelen met Rubber Care. Dit zorgt ervoor dat het natuurrubber gevoed wordt en flexibel blijft.

Door uw Druppies laarzen regelmatig schoon te maken en te behandelen met Rubber Care, verlengt u hun levensduur en behouden ze hun fraaie uiterlijk.

Het zorgen voor uw Druppies laarzen is van essentieel belang om hun levensduur te maximaliseren. Hier zijn enkele stappen en tips die u kunt volgen om ze in optimale conditie te houden:

 1. Reinig regelmatig: Zoals eerder vermeld in onze reinigingsinstructies, is het regelmatig schoonmaken van uw laarzen belangrijk. Vuil en resten kunnen de materialen op den duur aantasten.

 2. Droog op de juiste manier: Laat uw laarzen nooit in direct zonlicht of direct naast een verwarming drogen. Dit kan het rubber uitdrogen en barsten veroorzaken. Laat ze altijd natuurlijk en op een goed geventileerde plaats drogen.

 3. Bewaar op een koele, droge plaats: Wanneer u uw laarzen niet gebruikt, is het het beste om ze op een koele, droge plaats te bewaren, uit de buurt van direct zonlicht of extreme temperaturen.

 4. Gebruik Rubber Care: Het gebruik van Rubber Care is essentieel voor het behoud van de flexibiliteit en glans van het rubber. Het helpt om uitdroging, verkleuring en barsten te voorkomen. Breng Rubber Care regelmatig aan, vooral na het reinigen van de laarzen.

 5. Vermijd scherpe voorwerpen: Probeer contact met scherpe voorwerpen of ruwe oppervlakken te vermijden om snijwonden of schuren op het rubber te voorkomen.

 6. Draag zorgvuldig: Trek uw laarzen aan en uit zonder te veel aan de bovenrand te trekken, om onnodige spanning op het rubber te vermijden.

Door deze stappen te volgen, kunt u de levensduur van uw Druppies laarzen aanzienlijk verlengen en er jarenlang van genieten!

Nee, het wordt sterk afgeraden om uw Druppies laarzen in de wasmachine te wassen. De wasmachine kan het rubber en andere materialen van de laarzen beschadigen. Daarnaast kunnen de laarzen tijdens het wasproces vervormen of hun kleur verliezen.

Voor het beste onderhoud van uw Druppies laarzen raden we aan ze met de hand te reinigen met een zachte doek of borstel en lauwwarm water. Vermijd ook het gebruik van agressieve chemicaliën, daar deze het materiaal van de laarzen kunnen beschadigen. Door ze op de juiste manier te reinigen en te verzorgen, verlengt u de levensduur van uw laarzen en behouden ze hun fraaie uiterlijk.

Als uw Druppies laarzen van binnen nat zijn, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te drogen om de levensduur van het materiaal te behouden en eventuele onaangename geurtjes te voorkomen. Volg deze stappen:

 1. Verwijder inlegzolen: Als uw laarzen inlegzolen hebben, haal deze er dan uit zodat ze afzonderlijk kunnen drogen.

 2. Vul met krantenpapier: Prop de laarzen vol met krantenpapier. Het papier helpt om het vocht te absorberen. Vervang het papier elke paar uur, vooral als het snel vochtig wordt.

 3. Zet ze op een droge plek: Plaats de laarzen op een goed geventileerde plaats, weg van directe warmtebronnen zoals radiatoren, kachels of direct zonlicht. Directe warmte kan het rubber beschadigen of vervormen.

 4. Draai de laarzen om: Als de laarzen gedeeltelijk zijn opgedroogd, draai ze dan om zodat eventueel restvocht naar de opening kan stromen en sneller kan verdampen.

 5. Laat ze natuurlijk drogen: Het kan enige tijd duren voordat de laarzen volledig droog zijn, vooral als ze grondig nat zijn geworden. Geduld is belangrijk; het gebruik van geforceerde warmte of haardrogers wordt afgeraden.

 6. Luchten: Zodra de laarzen droog zijn, laat ze dan nog enige tijd op een goed geventileerde plek staan om eventuele resterende vochtigheid of geuren te verdrijven.

 7. Rubber Care: Overweeg het gebruik van Rubber Care om het materiaal te voeden en te beschermen nadat het is blootgesteld aan veel vocht.

Door deze stappen te volgen, zorgt u ervoor dat uw Druppies laarzen in optimale conditie blijven, zelfs na blootstelling aan vocht.

verzending en levering

De verzendkosten variëren afhankelijk van de bestemming en de totale waarde van uw bestelling:

 • Nederland: Voor bestellingen boven de €20,- is de verzending gratis. Voor bestellingen onder de €20,- betaalt u een verzendkost van €4,95. Dit betekent dat onze laarzen en paraplu’s gratis worden thuisbezorgd gezien hun waarde.

 • Overige Europese landen: De verzendkosten binnen de EU bedragen slechts €3,95 ongeacht de waarde van de bestelling.

 • Internationaal: De verzendkosten voor landen buiten de EU bedragen €12,95.

Dankzij deze structuur streven we ernaar om een efficiënte en kosteneffectieve levering te bieden voor al onze gewaardeerde klanten.

Als u uw bestelling vóór 16.00 uur plaatst, wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Dit betekent dat u uw artikelen de volgende dag in huis kunt verwachten. We streven ernaar om u zo snel mogelijk van dienst te zijn, zodat u spoedig kunt genieten van uw aankoop.

Wij verzenden al onze bestellingen exclusief via DHL. Dit zorgt voor een snelle en betrouwbare levering, zodat u uw producten in uitstekende staat en binnen de verwachte levertijd ontvangt.

Ja, zodra het DHL-label voor uw bestelling is aangemaakt, sturen we u een e-mail met de track en trace code. Met deze code kunt u de voortgang van uw pakket volgen en inzicht krijgen in de geschatte leverdatum. Zo blijft u altijd op de hoogte van de status van uw bestelling.

Ja, wij leveren internationaal, maar uitsluitend binnen Europa. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat onze producten binnen een redelijke termijn en in perfecte staat bij onze Europese klanten aankomen.

Ja, het is mogelijk om uw verzendadres te wijzigen, maar wees er snel bij. Wijzigingen in het verzendadres kunnen alleen vóór 16.00 uur op de dag van bestelling worden doorgevoerd. Dit is omdat we na dit tijdstip alle orders verwerken en de verzendlabels aanmaken. Zorg er dus voor dat u ons zo snel mogelijk informeert over eventuele wijzigingen om ervoor te zorgen dat uw bestelling naar het juiste adres wordt verzonden.

Wij nemen de verantwoordelijkheid voor uw pakket tot het moment dat het is afgeleverd. Als DHL aangeeft dat het pakket is afgeleverd, stopt onze verantwoordelijkheid. Mocht uw pakket zoekraken vóór de aflevering, dan komt dit niet voor rekening van de klant. We zullen in dergelijke gevallen ons uiterste best doen om een oplossing te vinden, zodat u zo snel mogelijk van uw bestelling kunt genieten.

bestelling en betaling

Het plaatsen van een bestelling is eenvoudig en kan in een paar stappen:

 1. Productselectie: Navigeer door onze website en selecteer het gewenste product. Kies de gewenste maat, kleur of andere specificaties en klik op ‘In winkelwagen’.

 2. Winkelwagen: Zodra u alle gewenste producten heeft geselecteerd, klikt u op het winkelwagen-icoon in de rechterbovenhoek van de website. Hier kunt u de geselecteerde producten controleren, aantallen wijzigen of producten verwijderen.

 3. Afrekenen: Klik op ‘Veilig afrekenen’. Vul hier uw verzend- en factuurgegevens in.

 4. Betaling: Kies een betaalmethode en volg de instructies om de betaling te voltooien.

 5. Bevestiging: Na het voltooien van de betaling ontvangt u een bevestigingsmail op het door u opgegeven e-mailadres met daarin een overzicht van uw bestelling en de leveringsinformatie.

 6. Ontspan: Wij zorgen voor de rest! Uw producten worden zo snel mogelijk naar u verzonden.

Mocht u tijdens het bestelproces vragen of problemen ondervinden, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder!

Wij accepteren diverse betaalmethoden om het afrekenproces zo soepel mogelijk te maken voor onze klanten. U kunt bij ons betalen met:

Klarna, iDeal, Bancontact, Visa, Mastercard, Paypal, ApplePay, Giropay, KBC/CBC, Belfius, EPS en overige creditkaarten.

Tijdens het afrekenen kunt u uw gewenste betaalmethode selecteren. Elk van deze methoden zorgt voor een veilige en snelle verwerking van uw betaling.

Absoluut. De veiligheid van uw betalingsinformatie is voor ons van het grootste belang. Onze website maakt gebruik van geavanceerde encryptietechnologieën en beveiligingsprotocollen om ervoor te zorgen dat alle transacties veilig worden verwerkt. Daarnaast werken we samen met gerenommeerde betalingsdienstaanbieders die bekend staan om hun strikte veiligheidsnormen. U kunt er dus op vertrouwen dat uw betalingsgegevens bij ons in veilige handen zijn en met de grootste zorg worden behandeld.

Als uw betaling om welke reden dan ook wordt geweigerd, raden we u aan om direct contact op te nemen met onze klantenservice. Zij kunnen u begeleiden bij het oplossen van het probleem en adviseren over alternatieve betaalmethoden.

Ja, bij ons heeft u de mogelijkheid om achteraf te betalen middels Klarna. Tijdens het afrekenproces kunt u deze optie selecteren en de instructies volgen om uw bestelling te voltooien.

U ontvangt automatisch een factuur per e-mail zodra uw bestelling is verzonden. Mocht u deze e-mail niet hebben ontvangen of een extra kopie van de factuur nodig hebben, neem dan contact op met onze klantenservice.

Ja, u kunt uw bestelling wijzigen nadat u heeft betaald, maar er zijn enkele beperkingen. Wijzigingen in uw bestelling kunnen alleen worden doorgevoerd tot 16.00 uur op de dag van bestelling. Na dit tijdstip wordt uw bestelling verwerkt voor verzending, en zijn verdere wijzigingen niet meer mogelijk. Als u een verandering wilt doorvoeren, raden we u daarom aan om zo snel mogelijk, en vóór 16.00 uur, contact op te nemen met onze klantenservice.

U kunt uw order annuleren tot 16.00 uur op de dag van bestelling. Om dit te doen, neemt u alstublieft zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice via telefoon of e-mail. Na dit tijdstip gaan we verder met het verwerken en voorbereiden van uw bestelling voor verzending, en zijn annuleringen niet meer mogelijk.

Mocht een artikel dat u wenst uitverkocht zijn, raden we u aan contact op te nemen met onze klantenservice. Zij kunnen u informeren over eventuele aanvullingen of alternatieve producten.

Als u een kortingscode heeft, kunt u deze invullen in het daarvoor bestemde veld onderaan in uw winkelwagen voordat u verder gaat met afrekenen. De korting wordt dan automatisch verrekend met het totaalbedrag.

retourneren

Indien een product niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u deze uiteraard retourneren. Hierbij dienen echter enkele voorwaarden in acht genomen te worden:

 • U dient uw wens om te retourneren binnen 14 dagen aan te melden via ons retourformulier.
 • Na deze melding heeft u nog eens 7 dagen om het product daadwerkelijk naar ons terug te sturen.
 • Zorg ervoor dat het product in ongedragen en onbeschadigde staat, en in de originele verpakking wordt geretourneerd.
 • Voeg de bevestigingsmail of pakbon van uw bestelling toe aan het retourpakket voor een vlotte afhandeling.
 • De kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening. Let erop dat uw retourpakket voldoende is gefrankeerd; onvoldoende gefrankeerde zendingen worden niet in ontvangst genomen.

Enkel retouren die aan bovengenoemde voorwaarden voldoen, worden door ons geaccepteerd. Na acceptatie storten wij het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, terug op de rekening waarmee de originele betaling is gedaan.

U heeft het recht om uw aankoop binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren. Mocht u besluiten om het product te retourneren, zorg er dan voor dat u dit binnen deze termijn aanmeldt via ons online retourformulier en het vervolgens binnen de gestelde periode terugstuurt.

Ja, de kosten voor het retourneren van uw bestelling zijn voor uw eigen rekening. Zorg er voor dat uw retourzending voldoende gefrankeerd is. Het is aan te raden om uw retourzending met een track & trace code te versturen, zodat u altijd een bewijs van verzending heeft.

Nadat we uw geretourneerde product(en) hebben ontvangen en gecontroleerd, streven wij ernaar om het volledige aankoopbedrag binnen 14 dagen terug te storten op de rekening waarmee de originele betaling is gedaan. U ontvangt een bevestiging per e-mail zodra de terugbetaling is verwerkt.

Ja, het is mogelijk om een artikel te ruilen. Wanneer u het retourformulier invult, kunt u aangeven dat u het product wenst te ruilen en voor welk artikel u wilt ruilen. Volg de verdere instructies op het formulier om de ruilprocedure succesvol te voltooien.

Ja, wij verzoeken u vriendelijk om het product in de originele verpakking te retourneren. Dit helpt bij een snelle en correcte afhandeling van uw retour en zorgt ervoor dat het product in goede staat bij ons terugkomt. Indien het product zonder originele verpakking wordt geretourneerd, kan dit invloed hebben op de terugbetaling.

U kunt het retourformulier vinden op onze website. Mocht u het formulier niet kunnen vinden of problemen ondervinden, neem dan alstublieft contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.

contact

U kunt ons bereiken via telefoon en e-mail. Onze klantenservice is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Aarzel niet om contact met ons op te nemen binnen deze tijden voor al uw vragen of opmerkingen. De contactgegevens vindt u terug op onze website onder het kopje Contact.

Wij streven ernaar om alle vragen en opmerkingen binnen 48 uur te beantwoorden. Mocht het vanwege drukte iets langer duren, dan vragen wij om uw begrip. We doen ons best om u zo snel en efficiënt mogelijk van dienst te zijn.